nuffnang

NUFF

Rabu, 1 Januari 2014

[THINK] Idea & Harapan Sempena Tahun Baru..

Assalamu'alaikum

Bila masuk tahun baru je, aku mesti edit layout blog ni. Apa yang korang lihat sekarang adalah hasil kreativiti (yg tak kretif mana) yang aku hasilkan 3 hari lepas. *Sebenarnya part header je, hehe*

Aku nak buat header yang simple, tapi hasilnya agak berserabut pulak. Tapi aku tak kisah sebab hasil kerja tangan aku sendiri. Gigih aku guna paint untuk edit/create header tuh *apa? pakai paint je?*

Ya, aku pakai software Paint yang default di-install kat windows tu. Sori la, aku ni tak pandai pakai adobe photoshop.. *sambil buat mata kuyu*

Guna Paint je aku create menda alah ni..

Lepas ni, aku nak manage blog ni supaya teratur. Oleh kerana Tagline blog aku ni (iaitu TEACH, TRAVEL dan THINK) maka aku akan tulis apa-apa yang sesuai di bawah 3 kategori tu:

[TEACH]
Ini adalah sebab utama kenapa wujudnya blog aku ni. Bermula dari maktab lahirnya blog ni dan seterusnya menjadi diari maya dalam kehidupan aku sebagai seorang pendidik (hakikatnya tak macam diari pun..hehe) Jadi sebarang kisah atau catatan yang berkaitan dengan dunia sekolah dan pekerjaan aku akan tersemat di sini.

[TRAVEL]
Minat aku pada travel timbul sejak aku bergelar guru. Mungkin aku sangat suka subjek geografi masa sekolah menengah dulu membuatkan aku terasa excited bila travelling ke tempat orang. Tahu sosio-budaya, ekonomi dan ciri-ciri istimewa kawasan yang aku pergi. Seronok memerhatikan keadaan sekeliling tempat yang aku pergi tu. Jadi, ruangan ini akan dinukilkan kisah penjelajahan, tips dan panduan bagi aktiviti travelling.

[THINK]
Sebarang luahan rasa, perasaan, percambahan fikiran, ideologi dan tips-tips berguna mungkin digunapakai untuk menghiasi kategori ini. Mungkin aku akan menulis apa yang terlintas dalam kepala hotak aku ni jika ianya bukan di bawah kategori dua di atas sana.

Selamat membaca!

#Opppps..lupa nak bagitau, salah satu azam aku juga adalah sebolehnya mau update blog ni setiap hari dan berkala. Semoga berjaya lah *aku sangat malas sebenarnya, #memang bukan kaki blogging tegar dekpong!

HAPPY NEW YEAR UOLLS!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...