nuffnang

NUFF

Ahad, 27 Mac 2011

TAMAN SAHABAT, KUCHING

Korang pernah sampai tak kat Taman Sahabat? Friendship Park? Terletak di kawasan perumahan sebenarnya taman rekreasi ini. Sesuai untuk riadah seperti berjoging, senaman ringan atau bersiar-siar.

Cara ke sana/lokasi:

  • Sekiranya dari waterfront kuching, sila ambil arah ke bangunan datuk patinggi atau ke wisma persekutuan. Kemudian naik fly-over yang menghala ke Airport Kuching. Sebaik turun daripada fly-over sila ke kiri sebaik jumpa simpang 4, iaitu simpang menghala ke Tabuan Jaya (nama jalan itu Jalan Song, kalau tak silap..). Selepas itu, jalan lurus sehinggalah merentasi 2 traffic-light. Pada lampu isyarat kedua itu, ambil U-turn dan terus ke kiri sebab kat situ ada lorong kecil yang membawa terus ke taman itu! (Dari traffic-light tu, dah nampak Taman Sahabat tu)


Taman Sahabat (Friendship Park) ini dibuat sebagai tanda persahabatan antara 2 negara, Malaysia-China. Oleh itu, designnya mirip suasana di Negara China.


Check it out beberapa lagi gambar kat sini:Ada pancuran air, kolam dan juga telaga permintaan! Campak la duit korang dalam telaga tu, then buat permintaan.. hahaha, aku tak akan buat, kurafat tu.. dah la bazir duit..heheheTiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...